Author Topic: Ever seen DAE error -6042?  (Read 940 times)

Offline SonikArchitects

  • Vault Members
  • Enthusiast
  • ***
  • Posts: 49
  • new to the forums
Ever seen DAE error -6042?
« on: June 10, 2016, 06:17:56 PM »
Hey guys,

I'm on a maxed out G4 dual mirror door w/magma chassis (fully loaded). Been getting an error -6042 lately. Anybody know about this one?

Best!
_BT
 8)

Offline DieHard

  • Administrator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1175
Re: Ever seen DAE error -6042?
« Reply #1 on: June 10, 2016, 06:26:34 PM »
Are you syncing to a movie ?

Found this reference
http://duc.avid.com/showthread.php?t=46160

Maybe a PCI bus overload;  data may be exceeding what the system can move (read/write) to disk/memory at the same time.

Lastly, make sure you are on the latest rev.
http://archive.digidesign.com/download/daedsi/
Quote
Pro Tools|24 MIXplus & MIX3 system owners (i.e. with at least one MIX Core and one MIX Farm card) experiencing -6042 errors to alleviate the occurrence of this error.

Offline geforceg4

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 535
  • i did my time on mac os 9
Re: Ever seen DAE error -6042?
« Reply #2 on: June 10, 2016, 06:30:02 PM »
http://www.avid.com/search?q=6042&site=kbase&date=Anytime&dnav

http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/error_message/en326991

looks like that is exactly correct, it says windows computer in this documentation but its most likely the same code that was used on the old mac aswell


what other cards are installed in the system ?
its possible in your current config that one or more cards are responsible for limiting the bandwidth

Offline Protools5LEGuy

  • Global Moderator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 2039
Re: Ever seen DAE error -6042?
« Reply #3 on: June 11, 2016, 05:26:24 AM »
That error is about toˇ much latency to get to the tracks. Maybe  more than 32 tracks from the same drive or a busy bus due to more PCI cards than recommended.

I only have that on sessions with lots of edits or more than 30 tracks. And it only appears rarely. Did you take out multiprocessor extensiˇn?
Looking for MacOS 9.2.4