Author Topic: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook  (Read 1646 times)

Offline 3rd Degree

  • Member
  • *
  • Posts: 7
M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« on: October 09, 2015, 03:48:25 AM »
Just a note that I couldn't get a M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook. The installer did its job but (a) no noise comes out of the Audiophile unit when selected under Sound Manager (b) Logic and Ableton Live fail to work with the Audiophile ASIO driver selected.

The Powerbook and cable test good with a MOTU 828 Mk1, and the Audiophile unit tests good on a different computer with MacOS 10.5.8 installed.

My guess is that the Audophile unit I have has a more recent firmware that's incompatible with the MacOS 9 drivers. I can't find any firmware installers to downgrade the unit.

One last note - the MOTU 828 Mk2 does not support MIDI under MacOS 9 - refer to the manual and the SOS article linked to in the list above.
« Last Edit: October 12, 2015, 08:51:05 AM by DieHard »
Powerbook Titanium 1GHz G4
MOTU 828 Mk1
Midiman Midisport 2x2
Logic 4.8.1
Ableton Live 4
... and a few hardware synths and samplers.

Offline DieHard

  • Administrator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1175
Re: Roland UA-100 Gold
« Reply #1 on: October 09, 2015, 10:13:09 AM »
Quote
My guess is that the Audophile unit I have has a more recent firmware that's incompatible with the MacOS 9 drivers. I can't find any firmware installers to downgrade the unit.

All work (even latest version); I can post the working installed if you want

UPDATE: A working Solution of the M-Audio FW under Mac OS 9 is currently NOT able to be reproduced, so we are as of now NOT recommending this product under OS 9
« Last Edit: October 01, 2016, 01:41:06 PM by DieHard »

Offline will9

  • Active Member
  • **
  • Posts: 23
  • new to the forums
Re: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« Reply #2 on: June 02, 2016, 11:51:09 AM »
One last note - the MOTU 828 Mk2 does not support MIDI under MacOS 9 - refer to the manual and the SOS article linked to in the list above.

Really???? Well sh*t... :(

Offline will9

  • Active Member
  • **
  • Posts: 23
  • new to the forums
Re: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« Reply #3 on: June 02, 2016, 12:06:59 PM »
Could anyone confirm if MIDI is indeed not supported on Mac OS 9 for the MOTU 828Mk2 ???

Offline Metrophage

  • Consistant Contributor
  • ***
  • Posts: 127
Re: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« Reply #4 on: June 02, 2016, 01:49:24 PM »
There is no MIDI with the Traveller, which is very similar the the 828Mk2.

Offline geforceg4

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 535
  • i did my time on mac os 9
Re: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« Reply #5 on: October 01, 2016, 05:35:06 PM »
just wondering if u ever got the audiophile working.. im guessing thats a no??

Offline DieHard

  • Administrator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1175
Re: M-Audio Firewire Audiophile working on my Titanium PowerBook
« Reply #6 on: October 02, 2016, 02:35:15 PM »
Could anyone confirm if MIDI is indeed not supported on Mac OS 9 for the MOTU 828Mk2 ???

The MIDI ports are NOT accessible (and effectively dead) under OS 9 (no OMS support).  I was extremely depressed at the time it was released at gave MOTU support my opinion on this, since at the time, they forgot to mention it in their ads.