Author Topic: Installing Digital Performer 2.7  (Read 4548 times)

Offline pacatos

  • Enthusiast
  • **
  • Posts: 25
  • new to the forums
Installing Digital Performer 2.7
« on: April 10, 2014, 04:42:18 PM »
Anyone ever tried this one?
The installer doesn't seem to be working... A message will pop up: 'Can not locate the installer CD!'
I tried both Easy and Custom installs to no avail. I'm using a burned CD, for the matter.
PowerBook G3/266 Wallstreet PDQ (Late 1998) OS 9.2.2
iBook G4/1.33 12" (Mid 2005) OS 10.4.11
MacBook Pro 13" (Early 2011) OS 10.6.8

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #1 on: July 23, 2014, 12:21:12 PM »
hmm noone responded?

pacatos are u still around? :)

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #2 on: July 27, 2014, 08:48:43 PM »
I just tried this myself and I get the same thing. I thought that we had to deselect "Install Freemidi" and that it would work, but it doesn't seem to be working. Hmm...

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #3 on: July 27, 2014, 09:27:06 PM »
I just read that the most common problem is that people are trying to install something within the classic environment in OSX and that the solution is to boot into OS9. We're already doing that...

Also I notice that on these DP CDs, the session isn't closed or something. It tells you that you've got some free space left on the disc. I thought that if it were a closed session that it wouldn't do that.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #4 on: July 27, 2014, 09:39:18 PM »
did u burn the toast file or just mount it?
im getting the same error with it mounted via toast 5

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #5 on: July 27, 2014, 09:42:07 PM »
I both mounted it and burned it. Same thing.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #6 on: July 27, 2014, 09:42:32 PM »
the graphics of 2.7 are pretty dope;) too bad we cant get past the installer.. this doesnt make any sense.

what about that virtual cd app frm the macintosh garden..
http://macintoshgarden.org/apps/virtual-dvd-romcd-utility

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #7 on: July 27, 2014, 09:46:36 PM »
Maybe this has something to do with the amount of ram we have or hard drive sizes or something?

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #8 on: July 27, 2014, 09:48:50 PM »
Also, I'm wondering if this has something to do with maybe this image being made in OSX instead of OS9. There's a 'desktop folder' on the image, but I'm only seeing that appear on OSX and not OS9. Not sure exactly how that works but maybe someone with the original needs to make a copy on OS9 instead of OSX.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #9 on: July 27, 2014, 09:51:02 PM »
i think whoever did this cd image, did it in a hurry, and didnt test it.
and there was obviously some type of error?
as far as i know the motu dp series didnt incorporate any physical copy protection

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #10 on: July 27, 2014, 09:52:01 PM »
I'm wondering if the RAM is the problem. I'm a little too tired to take out some ram chips on my MDD at the moment. Everyone else said their problem was trying to install it in Classic mode but that's not the issue.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #11 on: July 27, 2014, 10:14:55 PM »
im thinking this is due to extensions in os 9.2
like disabling the apple cd/dvd driver extension maybe?
or maybe theres another extension thats interfering with the installer somehow

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #12 on: July 27, 2014, 10:21:09 PM »
I just disabled CarbonLib considering the OSX stuff I read about but no go. Let me try disabling some other stuff, brb...

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #13 on: July 27, 2014, 10:22:58 PM »
I just disabled CarbonLib considering the OSX stuff I read about but no go. Let me try disabling some other stuff, brb...

disregard that stupid comment, thats not the reason. its got nothing to do with osx the reason for this... trust me.

i think its got everything to do with the way the cd was copied personally i think whoever copied the disk didnt even check to see if it worked to install before uploading it..

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #14 on: July 27, 2014, 10:31:11 PM »
It's not a stupid comment.

I think we need the person who made the image to re-image it. I wonder if it was DH or MacTron. I imagine it as DH.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #15 on: July 27, 2014, 11:31:57 PM »
It's not a stupid comment.

it is a stupid comment.. for less informed people, from about 10 years ago, when things were new + changing fast, nowadays everyone knows u cant run audio apps in classic environment, classic environment is a joke, its for running old word processor apps it was a bandaid solution to help businesses transition from 9 to X, it was never intended to be really used extensively especially not for audio or video.

therefore, i think the comment that someone thinks its of value to say that its a solution a digital performer cd installer error... to not be installing it under osx classic environment? LOL. give me a break. thats a stupid comment dude ;) where did u see that? on the sweetwater forum?

i also imagine it was DH . and that he didnt test it at all... there may be a difference in the programming of this installer, or perhaps the memory comment on the sweetwater page is accurate and that 1gb of ram is throwing the installer off, having been programmed back in 1998 or so? when is digital performer 2.7 from? it hink its quite old..
it may need a smaller hd/smaller ram size it could be that the installer is referencing or checking the size of these... bad coding whatever it is..

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #16 on: July 28, 2014, 12:01:47 AM »
where did u see that? on the sweetwater forum?


The official MOTU site. Call them stupid.

This was actually released in 2000, at least the 2.7 version, now that I check.

Offline MacTron

  • Global Moderator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1918
  • keep it simple
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #17 on: July 30, 2014, 09:57:51 AM »
This will fix the DP2.7 install problems...
 -afro-

In shor it will be added to the DP2.7 download post, alongside an 2.7.2 update.
Please don't PM about things that are not private.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #18 on: July 30, 2014, 10:49:30 AM »
This was actually released in 2000, at least the 2.7 version, now that I check.

14 years ago.. damn time flies! :o

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #19 on: July 30, 2014, 12:51:49 PM »
This will fix the DP2.7 install problems...
 -afro-

In shor it will be added to the DP2.7 download post, alongside an 2.7.2 update.

What did you do? Or is this an installer fix from MOTU? I wonder what the problem was.

Offline MacTron

  • Global Moderator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1918
  • keep it simple
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #20 on: July 30, 2014, 01:18:05 PM »
What did you do? Or is this an installer fix from MOTU? I wonder what the problem was.

Once you unstuff the file, you'll understand...
LOL.
Please don't PM about things that are not private.

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #21 on: July 30, 2014, 01:36:56 PM »
Oh. There was no file extension so I didn't know what it was.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #22 on: July 30, 2014, 01:50:14 PM »
so this 2.7 cd is not original . its been modified?
or is it a cd/dvd extension  for the fix?

what type of file is the enabler posted there is no file extension? its not macbinary?

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #23 on: July 30, 2014, 01:51:33 PM »
Yeah I'm wondering what this patch does and what the problem was in the first place. The 3.0 version doesn't require anything like this.

Offline MacTron

  • Global Moderator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 1918
  • keep it simple
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #24 on: July 30, 2014, 02:01:16 PM »
what type of file is the enabler posted there is no file extension? its not macbinary?

Sorry.
.sit was lost somehow.
Please don't PM about things that are not private.

Offline Syntho

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 849
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #25 on: July 30, 2014, 04:47:53 PM »
Is this something that you just found floating around? It's a patch so I don't know how this can be applied to a CDROM.

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #26 on: July 30, 2014, 04:59:22 PM »
ok ill say my guess is it just patches the installer itself?

supernova777

  • Guest
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #27 on: July 31, 2014, 01:49:17 AM »

mixer looks cool in the old 2.x versions

Offline geforceg4

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 535
  • i did my time on mac os 9
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #28 on: August 16, 2016, 09:19:46 PM »
pic of the 2.7 dp box

Quote
"now supports MAS motu audio system, ASIO 1.0, ASIO 2.0, DAE/TDM + all DIGI PT systems"

form the pic looks like version 6 of performer might have been bundled with DP2.7?

Offline Miro Le Ravi

  • Vault Members
  • Enthusiast
  • ***
  • Posts: 49
  • is there anybody out there
    • Miro funky show
Re: Installing Digital Performer 2.7
« Reply #29 on: November 06, 2016, 09:41:10 AM »
help 
hello 
 i ve had a pb on  my dp  and in can't find back the cd  installer  dp2.72
i m working on it since 12 years 
 i had a crash disk  and i made a new clean  set up disk  but  ican't find back  my cd isntaller dp2.72 
could you help  me ? 
because i have some job to do  on a mac os 9  on a g4

thanks 
miro
la vie est belle c'est le monde qui est triste ...