Author Topic: Did we pay the server bill?  (Read 1338 times)

Offline GaryN

  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 1153
  • active member
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Did we pay the server bill?
« on: March 27, 2020, 03:19:02 PM »
The Forum server seems randomly very slow to respond lately.

Offline FBz

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 122
  • Older Than Dirt
  • Liked:
  • Likes Given: 29
Slow Server?
« Reply #1 on: March 27, 2020, 03:45:57 PM »
Seems fine here. ;)

Offline Europa

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 106
  • Eccentric Electronic Musician
    • Europa's Macintosh Mansion
  • Liked:
  • Likes Given: 13
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #2 on: March 28, 2020, 03:12:57 PM »
Seems a little slow for me too
Power Mac G4 Digital Audio (733 MHz, 1.5 GB RAM)
Mac Mini G4 (1.42 GHz, 1 GB RAM)
iBook G3 Dual USB (500MHz, 640MB RAM)

For those interested in 70s and 80s inspired electronic music, here are my SoundCloud profiles:
https://soundcloud.com/user-385492180
https://soundcloud.com/europa9

Offline GaryN

  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 1153
  • active member
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #3 on: March 28, 2020, 03:22:41 PM »
Mainly, I mean it seems randomly reluctant to respond to input clicks and such rather than actually "slow" to render and such.

Offline FBz

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 122
  • Older Than Dirt
  • Liked:
  • Likes Given: 29
Cat videos / traffic
« Reply #4 on: March 28, 2020, 04:54:25 PM »
Considering the likely recent increase in demand on all servers - internet wide and with so many stay-at-home orders now in place and people watching cat videos… perhaps increased demand may have more effect upon certain locations, related to click-response time? Not so much traffic on the highways… yet more on ye olde data superhighway?

It’s a theory. / Mo’ traffic = slightly slower?

*But one could always send more monetary donations to the Forum. ;)
(meow)
Ping that server or maybe check your transfer rates?

Offline Europa

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 106
  • Eccentric Electronic Musician
    • Europa's Macintosh Mansion
  • Liked:
  • Likes Given: 13
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #5 on: March 29, 2020, 06:34:56 AM »
That's probably it. I've been noticing slightly slower response times overall, so it's likely due to an increase in traffic.
Power Mac G4 Digital Audio (733 MHz, 1.5 GB RAM)
Mac Mini G4 (1.42 GHz, 1 GB RAM)
iBook G3 Dual USB (500MHz, 640MB RAM)

For those interested in 70s and 80s inspired electronic music, here are my SoundCloud profiles:
https://soundcloud.com/user-385492180
https://soundcloud.com/europa9

Offline mrhappy

  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 1085
  • new to the forums
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #6 on: March 29, 2020, 06:42:09 AM »
wait... there's CAT videos????? ;D

Offline Bolkonskij

  • Enthusiast Member (25+ Posts)
  • ***
  • Posts: 62
    • Bolkonskijs Cheat Emporium
  • Liked:
  • Likes Given: 15
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #7 on: March 29, 2020, 11:21:42 PM »
A tad bit slower than usual here. But then we're all spoiled, are we? Just imagine you're on 14.4k modem again. Suddenly loading times are phenomenal :-D
Cornica
Video Entertainment for Mac OS users!

Bolkonskijs Cheat Emporium
Cheats for Mac OS games, 90s style! No ads, no tracking!

Power Mac G4, Dual 1.67 Ghz, 2 GB RAM, 64 MB Radeon 9000 Pro, 320 GB WD HDD

Offline Europa

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 106
  • Eccentric Electronic Musician
    • Europa's Macintosh Mansion
  • Liked:
  • Likes Given: 13
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #8 on: March 30, 2020, 02:06:24 AM »
A tad bit slower than usual here. But then we're all spoiled, are we? Just imagine you're on 14.4k modem again. Suddenly loading times are phenomenal :-D

That's fair ;)

Heck, I complain when I run out of high speed data on my phone and am reduced to 128kb/s.  ::)
Power Mac G4 Digital Audio (733 MHz, 1.5 GB RAM)
Mac Mini G4 (1.42 GHz, 1 GB RAM)
iBook G3 Dual USB (500MHz, 640MB RAM)

For those interested in 70s and 80s inspired electronic music, here are my SoundCloud profiles:
https://soundcloud.com/user-385492180
https://soundcloud.com/europa9

Offline IIO

  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 2823
  • just a number
  • Liked:
  • Likes Given: 29
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #9 on: March 30, 2020, 01:40:26 PM »
i started with 33k. downloading age of empires 1 took almost a week with that. :)

insert arbitrary signature here

Offline GaryN

  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 1153
  • active member
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #10 on: March 30, 2020, 02:16:33 PM »
I'll RE-explain because no one seems to get what I'm saying…

It's NOT that the transfer(s) are slow… They're just fine.
What I'm experiencing is, for example:
I log on;
My Id & password fill in;
I click "login";
NOTHING happens other than the page showing a little "busy" indicator;
After a wait anywhere from 10 to 30+ seconds, suddenly login happens;
Everything's fine, for a while… then;
Randomly, maybe clicking on a post or something…another unexplained wait;
Then it's fine again;

Get it? No rhyme or reason or pattern to it… just random "slow to respond" behavior - the kind of stuff you see when a server's overloaded and starts to backup requests from too much traffic or something.

Does that clarify what I mean? If this is ONLY happening to me, then it may be my browser, though I doubt it because HERE is the only place I experience it. Is anybody else seeing this?

Offline ovalking

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 136
  • new to the forums
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #11 on: March 30, 2020, 02:24:24 PM »
Yes, had similar issues 2 or 3 times in the last week.
It was like the server or my connection had stalled with just a fraction of the page loaded... caused me to check my router was still in sync and I restarted Netscape... issue seemed to go away after a few mins.
Fine tonight.

Offline DieHard

  • Administrator
  • Platinum Member (500+ Posts)
  • *****
  • Posts: 1750
  • Liked:
  • Likes Given: 11
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #12 on: March 30, 2020, 03:54:38 PM »
The Forum server seems randomly very slow to respond lately.

LOL... yeah it's due in April and I was wondering the same thing, it is definitely slower :(

Offline Europa

  • Veteran Member (100+ Posts)
  • ****
  • Posts: 106
  • Eccentric Electronic Musician
    • Europa's Macintosh Mansion
  • Liked:
  • Likes Given: 13
Re: Did we pay the server bill?
« Reply #13 on: March 31, 2020, 02:03:46 PM »
I'll RE-explain because no one seems to get what I'm saying…

It's NOT that the transfer(s) are slow… They're just fine.
What I'm experiencing is, for example:
I log on;
My Id & password fill in;
I click "login";
NOTHING happens other than the page showing a little "busy" indicator;
After a wait anywhere from 10 to 30+ seconds, suddenly login happens;
Everything's fine, for a while… then;
Randomly, maybe clicking on a post or something…another unexplained wait;
Then it's fine again;

Get it? No rhyme or reason or pattern to it… just random "slow to respond" behavior - the kind of stuff you see when a server's overloaded and starts to backup requests from too much traffic or something.

Does that clarify what I mean? If this is ONLY happening to me, then it may be my browser, though I doubt it because HERE is the only place I experience it. Is anybody else seeing this?

I experience this too, primarily when I'm loading or replying to threads
Power Mac G4 Digital Audio (733 MHz, 1.5 GB RAM)
Mac Mini G4 (1.42 GHz, 1 GB RAM)
iBook G3 Dual USB (500MHz, 640MB RAM)

For those interested in 70s and 80s inspired electronic music, here are my SoundCloud profiles:
https://soundcloud.com/user-385492180
https://soundcloud.com/europa9