Author Topic: Digi Mix Core and Sample Cell  (Read 715 times)

Offline LoFizle

  • Active Member
  • **
  • Posts: 20
  • new to the forums
Digi Mix Core and Sample Cell
« on: November 28, 2018, 02:03:28 PM »
Anyone know, if a Digi Mix Core and a SampleCell can be used together with out the need of a digi interface?

The manual doesn’t really touch on this. Says the Sample cell i/o show up in the digi I/o, but it says nothing about if you still need a interface.

Although it mentions haveing a two track tdm system?

Thanks
« Last Edit: November 28, 2018, 03:56:37 PM by LoFizle »

Offline macStuff

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 953
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #1 on: November 29, 2018, 04:50:27 AM »
pretty sure the samplecell can be used on its own

two track tdm? is probably referring to audiomedia card?

Offline mrhappy

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 985
  • new to the forums
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #2 on: November 29, 2018, 07:17:10 PM »
Yeah... not sure about Sample Cell but to make use out of a Mix system you'll need an interface hooked up.

Offline macStuff

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 953
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #3 on: November 30, 2018, 12:46:46 AM »
samplecell has direct outs on the back bracket of the card itself --  4 x stereo 1/4" as far as i know

Offline LoFizle

  • Active Member
  • **
  • Posts: 20
  • new to the forums
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #4 on: December 05, 2018, 10:46:02 AM »
I know the SampleCell can be used by itself, and that it has 1/4 ins and outs. An I know the mix system needs a interface, but Iím wondering if the inface can be side stepped if the SampleCell is connected to the mix core with the tdm bridge.

Anybody have a Mixcore and sample cell they would be willing to test this theory. Basically  just unplug the digi interface and see if it still works?

Offline Enabler

  • Consistant Contributor
  • ***
  • Posts: 51
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #5 on: December 25, 2018, 09:49:22 AM »
Unfortunately No.......
SampleCell has 8 outputs 4 Stereo Pairs using a Ring, Tip sleeve cable
In order to send those outputs to a Mix system you would need a TDM Piggyback board
that was sold separately back in the day. Think of the piggy back board as a Digital Out like on
your favorite hardware sampler. It only worked in one direction sending the SampleCells
output Digitally to a Protools Mix TDM Bus.

Offline macStuff

  • Vault Members
  • Platinum Member
  • ***
  • Posts: 953
Re: Digi Mix Core and Sample Cell
« Reply #6 on: December 26, 2018, 02:12:52 PM »
Happy holidays enabler