Author Topic: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3  (Read 3152 times)

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« on: September 28, 2015, 12:56:32 AM »
Line 6
Sans Amp
Amplitube (although I cant get it to work)

Did Waves make a TDM version of GTR that worked with OS9?

Any others I didn't mention?

Thanks1   ::)

Offline paule

  • Consistant Contributor
  • ***
  • Posts: 56
  • new to the forums
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #1 on: September 28, 2015, 04:25:36 AM »
Hi,
I think that's it. If you mean "Line 6 AmpFarm" then you are right: this is all you can get on TDM. But Amplitube is online running as a RTAS plug here. It sounds really great but the latency is so high that you cannot use it to record directly. I am using SansAmp and AmpFarm therefore.
By the way: SansAmp has a little bug in OS9, that it mutes the channel when you open a previously recorded session. Workaround: If you click the SansAmp-plugin the channel all of a sudden will be unmuted. Don't know why...

Best,
paule.

Offline mrhappy

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 952
  • new to the forums
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #2 on: September 28, 2015, 05:57:04 AM »

By the way: SansAmp has a little bug in OS9, that it mutes the channel when you open a previously recorded session. Workaround: If you click the SansAmp-plugin the channel all of a sudden will be unmuted. Don't know why...


Yeah that's easy to deal with but kind of annoying as well! There's other rtas plugs that do that too...  BF LA-2A I think is one... can't recall exactly but I usually try to avoid them if possible. I wind up using the SansAmp RTAS a LOT though so it becomes a matter of coarse to click that one on and off when opening a session.

There MUST be a OS 9 TDM version of SansAmp?? NEED that!! ;D

supernova777

  • Guest
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #3 on: September 28, 2015, 12:43:49 PM »
noones mentioned steinberg virtual guitarist?> (its already here on the site?)
did we ever get the electric version of virtual guitarist working? mactron?

Offline MacTron

  • Global Moderator
  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 2048
  • keep it simple
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #4 on: September 28, 2015, 01:15:41 PM »
noones mentioned steinberg virtual guitarist?> (its already here on the site?)
did we ever get the electric version of virtual guitarist working? mactron?
Yes we did.  -afro-
Please don't PM about things that are not private.

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #5 on: September 28, 2015, 02:28:27 PM »
Hi,
I think that's it. If you mean "Line 6 AmpFarm" then you are right: this is all you can get on TDM. But Amplitube is online running as a RTAS plug here. It sounds really great but the latency is so high that you cannot use it to record directly. I am using SansAmp and AmpFarm therefore.
By the way: SansAmp has a little bug in OS9, that it mutes the channel when you open a previously recorded session. Workaround: If you click the SansAmp-plugin the channel all of a sudden will be unmuted. Don't know why...

Best,
paule.
Yeah I have noticed the same bug with the La2 compressor when used in combination with some other plug ins.

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #6 on: September 28, 2015, 02:32:07 PM »

By the way: SansAmp has a little bug in OS9, that it mutes the channel when you open a previously recorded session. Workaround: If you click the SansAmp-plugin the channel all of a sudden will be unmuted. Don't know why...


Yeah that's easy to deal with but kind of annoying as well! There's other rtas plugs that do that too...  BF LA-2A I think is one... can't recall exactly but I usually try to avoid them if possible. I wind up using the SansAmp RTAS a LOT though so it becomes a matter of coarse to click that one on and off when opening a session.

There MUST be a OS 9 TDM version of SansAmp?? NEED that!! ;D
I am using the TDM version of Sansamp all my RTAS versions hate my G4

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #7 on: September 28, 2015, 02:33:29 PM »
noones mentioned steinberg virtual guitarist?> (its already here on the site?)
did we ever get the electric version of virtual guitarist working? mactron?

does that work on a TDM system?  ::)

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #8 on: September 28, 2015, 02:35:26 PM »

By the way: SansAmp has a little bug in OS9, that it mutes the channel when you open a previously recorded session. Workaround: If you click the SansAmp-plugin the channel all of a sudden will be unmuted. Don't know why...


Yeah that's easy to deal with but kind of annoying as well! There's other rtas plugs that do that too...  BF LA-2A I think is one... can't recall exactly but I usually try to avoid them if possible. I wind up using the SansAmp RTAS a LOT though so it becomes a matter of coarse to click that one on and off when opening a session.

There MUST be a OS 9 TDM version of SansAmp?? NEED that!! ;D
I dont have any of the original sans amp TDM stuff, but if there is a way to take it out of my computer and upload it I will do that for you

supernova777

  • Guest
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #9 on: September 28, 2015, 02:54:16 PM »
noones mentioned steinberg virtual guitarist?> (its already here on the site?)
did we ever get the electric version of virtual guitarist working? mactron?
Yes we did.  -afro-

by "WE" i mean you lol

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #10 on: September 28, 2015, 03:43:28 PM »
steinberg virtual guitarist? So where on this site is this to be found? A search brings up only this thread

supernova777

  • Guest
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #11 on: September 28, 2015, 03:46:50 PM »
steinberg virtual guitarist? So where on this site is this to be found? A search brings up only this thread

the site can be confusing as theres alot of different sections
i keep trying to stress this to the admins but noones really worried about simplification at this pt
i recently just tried to simplify my own site alot because of how i felt about this sites navigation being way too complicated
http://www.oldschooldaw.com/forums/index.php

its under
member downloads >>>
and then vst instruments
http://macos9lives.com/smforum/index.php?board=53.0

u have to be logged in as a member to click that link

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #12 on: September 28, 2015, 04:24:04 PM »
steinberg virtual guitarist? So where on this site is this to be found? A search brings up only this thread

the site can be confusing as theres alot of different sections
i keep trying to stress this to the admins but noones really worried about simplification at this pt
i recently just tried to simplify my own site alot because of how i felt about this sites navigation being way too complicated
http://www.oldschooldaw.com/forums/index.php

its under
member downloads >>>
and then vst instruments
http://macos9lives.com/smforum/index.php?board=53.0

u have to be logged in as a member to click that link

Thanks, to bad it is not TDM or RTAS

Offline mrhappy

  • Platinum Member
  • *****
  • Posts: 952
  • new to the forums
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #13 on: September 28, 2015, 07:03:37 PM »

I dont have any of the original sans amp TDM stuff, but if there is a way to take it out of my computer and upload it I will do that for you

That would be cool if you could make THAT happen!! ;D

Offline RTIInstaller

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 182
  • Digidesign since 1994
Re: Guitar Emulators that work in OS9 and tools 5.1.3
« Reply #14 on: September 28, 2015, 07:42:29 PM »

I dont have any of the original sans amp TDM stuff, but if there is a way to take it out of my computer and upload it I will do that for you

That would be cool if you could make THAT happen!! ;D
I simply do not know how to do this, if it is just a matter of copying the DAE plugin and uploading that then no problem, if someone chimes in and gives me directions Ill be glad to help.